Audi Logo
Audi A4 Interior

Audi A4 Interior

Gratie ampatamentului si a lungimii considerabile, pasagerii noii generatii A4 vor fi intr-adevar rasfatati, spatiul habitaclului fiind imens, ceea ce aduce un nou standard al confortului in clasa medie. Dinamismul exteriorului este transpus la interior prin folosirea unor linii minimaliste, dar agresive si folosirea unor materiale placutele la atingere. Fiecare element al habitaclului a fost atent studiat pentru a oferi un maxim de ergonomie si confort, toate avand un singur scop, de a duce si mai departe semnificatia cuvantului premium. Materiale precum pielea si insertiile de aluminiu nu vor lipsi din lista de dotari ale masinii, la acest capitol Audi anuntand ca vor exista patru nivele de echipare: Attraction, Ambition, Ambiente si S-Line.

Plansa de bord are un design specific pentru modelele Audi, linii drepte combinate cu un look organic si fluid. Se remarca volanul sport, in 4 spite, ce acomodeaza comenzi electronice pentru sistemul audio si de telefonie. In spatele volanului se disting 2 ceasuri de bord – turometrul si indicatorul de viteza, de forma rotunda, accesorizate cu o rama cromata eleganta, acestea fiind inzestrate cu lumina alba si ace indicatoare de culoare rosii. In centru este amplasat un mic ecran digital ce informeaza despre cei mai importanti parametrii ai masinii.

Audi A4 Interior

Consola centrala leaga estetic plansa de bord cu zona cotierei centrale, acomodand schimbatorul de viteze si o suita de comenzi si controale amplasate imprejur, foarte intuitive si ergonomice atat pentru sofer cat si pentru pasagerul dreapta.

Scaunele fata sunt reglabile electric pe doua axe, optional putand fi acoperite cu piele de cea mai buna calitate, acestea avand o forma sportiva si eleganta, dar si foarte confortabila.

Din punct de vedere al sigurantei, noul Audi A4 a castigat un calificativ maxim la testele EuroNCap, fiind echipat in standard cu sase airbaguri, dar extistand si posibilitatea ca alte doua unitati sa fie montate optional. Cat despre dotari si functii high-end, un aspect inedit pentru A4 este sistemul de asistenta la parcare, ce beneficiaza de o camera de luat vederi, imaginile furnizate de acesta fiind proiectate pe display-ul MMI-ului (Multi Media Interface). Tot la acest capitol mentionam si sistemul de securitate ce va fi disponibil pe noul Audi A4, Lane Assist. Principul de functionare al acestuia este relativ simplu, cu ajutorul unei alte camere montate pe parbriz, computerul de bord va analiza care este cea mai apropiata linie de demarcare a carosabilului, furnizand informatii adiacente. In cazul in care masina se indreapta spre acea linie, fara ca soferul sa fi semnalizat intentia de a schimba directia de mers, sistemul atentioneaza prin vibratii in volan.

Printre alte dotari ce merita trecute in revista mentionam si Adaptive Cruise Control (ACC), sistem ce ofera soferului un grad de relaxare suficient de mare in conditiile unui trafic aglomerat. Sistemul poate fi activat incepand de la o viteza de 30 km/h si functioneaza pana la 230 km/h. Senzorii montati in partea frontala a masinii detecteaza viteza de rulare a automobilului din fata, adaptand viteza in functie de acesta, fara nici cel mai mic efort din partea soferului.

LiveZilla Live Help